מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת JAMA Network Open, וכלל נשים בגילאי אמצע החיים, ניסה לבחון את השפעת הדיאטה, ובאופן ספציפי את הצריכה של סוכרים מוספים וחומרים תזונתיים חיוניים, על הגיל האפיגנטי.
המחקר כלל 342 נשים, שדפוסי הדיאטה שלהן לאורך 3 ימים דורגו באמצעות מדדים מקובלים לתזונה בריאה ולאינדקס אפיגנטי תזונתי חדשני.
החוקרים מצאו כי דיאטה בריאה קשורה עם גיל אפיגנטי צעיר יותר (כפי שנמדד באמצעות סמנים אפיגנטיים). צריכה של סוכרים מוספים הייתה בעלת השפעה הפוכה, כאשר צריכה גבוהה הביאה לעלייה בגיל האפיגנטי.
ממצאי המחקר מעידים כי להרגלי הדיאטה השפעה משמעותית על ההתבגרות האפיגנטית, וכפועל יוצא, על הסיכון למועדות למחלות כרוניות.