מחקר חדש מגלה, כי מעבר מצריכת מזונות אולטרה מעובדים לצריכת מזונות לא מעובדים עשוי להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות חמורות, ממצאים המעידים כי בחירות דיאטטיות נכונות עשויות להציל חיים.
במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת Lancet, בחנו החוקרים את הקשר שבין רמת העיבוד של המזון הנצרך ובין הסיכון לתמותה, בהתמקד בהשפעתם של מזונות אולטרה מעובדים. על בסיס מידע, העולה מקוהורט אירופאי גדול, הם בחנו כיצד דפוסי הצריכה של מזונות מעובדים ולא מעובדים משפיעים על שיעורי התמותה הכלליים, ועל שיעורי התמותה ממחלות ספציפיות.
ממצאי המחקר מעידים כי צריכה גבוהה של מזונות אולטרה מעובדים קשורה עם סיכון מוגבר למוות מכל סיבה, ובאופן ספציפי, ממחלות בכלי הדם, כולל מחלת לב איסכמית ושבץ, כמו גם ממחלות בדרכי העיכול ופרקינסון.