מחקר חדש מאתגר את ההנחה כי צריכת שמן זית מובילה לעלייה במשקל, ומדגים כי איכות השומנים, ולא כמותם, היא המשפיעה על משקל הגוף לאורך זמן.
במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, נערך מעקב ארוך טווח (20-24 שנים) אחר קוהורט גדול (מעל ל-121 אלף נבדקות). החוקרים ניסו להעריך את השפעת הצריכה של שמן זית על משקלם של הנבדקות.
החוקרים מצאו כי צריכה של שמן זית (7 גרם ליום) הייתה קשורה עם הפחתה במשקל הגוף, זאת בעוד שצריכת כמויות דומות של מרגרינה, שומנים צמחיים או חמאה הובילה לעלייה במשקל. הממצאים נותרו מובהקים סטטיסטית גם לאחר תיקנון למשתנים מתערבים, ובהם גיל, ו-BMI, ממצאים המדגישים את יתרונות הצריכה של שמן זית ואת האבחנה שבין מקורות דיאטטיים של שומנים בריאים ולא בריאים.