תוצאת מעבדה ראשוניות מראות כי naringenin, מרכיב אשר נמצא באשכוליות ובפירות הדר אחרים עשוי לרסן את התפשטותו של הוירוס הגורם לצהבת מסוג C בכ- 80% ובכך למעשה לתת לתאים בריאים את ההזדמנות להתחדש ולמנוע את התפשטותו של הנגיף. כך דיווחו חוקרים אמריקנים בגיליון מאי של המגזין Hepatology.
החוקרים מאוניברסיטת הארווארד ידעו כי naringenin מגיב עם very low density lipoprotein cholesterol (vLDL) וחשדו כי הנגיף הגורם לצהבת מסוג C “תופס טרמפ” על אותו כולסטרול עצמו.
חשדות אלו אומתו כאשר במבדקי מעבדה מצאו החוקרים כי Naringenin מרסן vLDL cholesterol וכך למעשה מקשה על הנגיף להתפשט.
אך יתכן כי אדם אינו יכול לאכול מספיק אשכוליות על מנת להנות מהיתרונות הטמונים בהם…
המעי אינו סופג היטב naringenin ולכן טוענים החוקרים, תרופה הכוללת naringenin שתנתן במתן תוך ורידי תהיה יעילה הרבה יותר. במבדקים נוספים שנערכו על עכברים נמצא כי naringenin אינו קטלני והוא אף לא העלה את רמת אנזימי הכבד. מממצאים אלו עולה כי מתן תוך ורידי של החומר אכן אפשרי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine