כמחצית מהאמריקאים שותים קפה מידי יום, כאשר קפה אספרסו פופולארי במיוחד. מחקרי עבר הציעו כי לקפה יתרונות אפשריים למניעת מחלות נוירו-דגנרטיביות, אף על פי שהמנגנון הספציפי עדיין אינו ברור.
מחקר חדש שפורסם לאחרונה מצא כי בדיקות מעבדה ראשוניות מראות, שתרכובות האספרסו מסוגלות לעכב אגרגציה של חלבון הטאו – תהליך המעורב בהיארעות של מחלת האלצהיימר.
במחקרם הדגימו החוקרים כי תרכובות קפה האספרסו הצליחו להיקשר לחלבון הטאו טרם יצירת האגרגטים.
"למרות שישנו צורך במחקר רב נוסף, אנו מאמינים כי ממצאי המחקר הראשוניים עשויים לסלול את הדרך לפיתוחן של תרכובות ביו-אקטיביות יעילות לטיפול במחלות נוירו-דגנרטיביות, כגון מחלת האלצהיימר", כך סיכמו עורכי המחקר.