מחקר חדש, שפורסם בכתב העת הבינלאומי להשמנה, על ידי חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה, מצביע על יחסי הגומלין שבין הדיאטה ובין גורמי סיכון לתחלואה קרדיווסקולארית.
המחקר שארך 20 שנה בחן את הדיאטה השגרתית של הנבדקים, תוך התמקדות בצריכת ממתיקים מלאכותיים.
החוקרים מצאו כי צריכה ממושכת של אספרטיים, סכרין ומשקאות דיאטטיים הייתה קשורה עם הצטברות שומן בבטן ובשרירים. אף על פי כן, החוקרים לא מצאו קשר מובהק סטטיסטית בין צריכת הממתיק המלאכותי סוכרלוז ובין הצטברות שומן באותם איברים.
ממצאי המחקר מעלים חששות בנוגע להמלצות של האיגוד האמריקאי לסוכרת והאיגוד הלבבי האמריקאי, להחלפת סוכרים המוספים למזון עם שימוש בממתיקים מלאכותיים.