מחקר קליני, שפורסם לאחרונה בכתב העת "דיווחים קליניים", השווה את הרמות של חומצות שומן קצרות שרשרת בצואה ושל סמני דלקת בסרום בקרב נבדקים, הדבקים בדיאטה דלת פחמימות ובדיאטה הרגלית.
השערת המחקר הייתה כי חומצות שומן קצרות שרשרת, המיוצרות על ידי המיקרוביוטה במעי, מושפעות מהרכב המיקרוביוטה.
החוקרים מצאו בתום תקופת המחקר הבדלים מובהקים במשקל ובהיקף המותניים בקרב שתי הקבוצות.
ניתוח של סמני הדלקת בסרום גילה הפחתה משמעותית בקרב שתי הקבוצות. בנוגע לדגימות הצואה שנבדקו, נמצא כי דיאטה דלת פחמימות הגבירה את הפרשת חומצות השומן קצרות השרשרת בצואה לאחר כחודש.
"יש צורך במחקרים נוספים, שיבחנו את המנגנונים העומדים בבסיס השינויים שנצפו, ואת השפעתם על הבריאות הכללית", סיכמו החוקרים.