מכון מילקן האמריקאי פירסם בתחילת החודש מחקר מקיף המעריך בפעם הראשונה את נטל עלותן הכלכלית של 7 מחלות כרוניות על הכלכלה האמריקאית: סרטן, סוכרת, מחלות לב, לחץ דם, שבץ, הפרעות נפשיות ומחלות ריאה.
ממצאי המחקר מראים כי הנטל הכלכלי של טיפול בחולים כרוניים, בתוספת חישוב אובדן עבודה, מגיע לכדי 1.3 טריליון דולר במונחי 2003, וכי הוא צפוי להגיע עד 6 טריליון דולר במחצית המאה. עורכי המחקר קוראים להקמת תכנית פעולה אשר תציע תמריצים לספקי הבריאות לפעול לאבחון מוקדם ומניעה של מחלות אלה, תכנית אשר על פי חישוביהם תביא לקיצוץ של 27% בנטל הכלכלי המוערך לשנת 2050.
מכון מילקן הוא מוסד עצמאי הנתמך במימון ציבורי. במכון עובדים מספר צוותי חשיבה של כלכלנים, שמטרתם היא שיפור תנאי המחייה והכלכלה של אוכלוסיות שונות ברחבי ארצות הברית ובעולם, על ידי סיוע לקובעי מדיניות ואנשי עסקים בזיהוי ומימוש רעיונות חדשניים ליצירת שגשוג.
הידיעה הועברה על ידי עו”ד מיכל ברטוב, פארמה ישראל