מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי לקרדיולוגיה מניעתית, מצא קשר בין צריכת עגבניות ובין הפחתה בסיכון ליתר לחץ דם בקרב מבוגרים.
במחקר נכללו כ-7000 נבדקים, אשר חולקו ל-4 קבוצות על פי כמות העגבניות אותה צרכו.
החוקרים מצאו רמות נמוכות יותר של לחץ הדם הדיאסטולי בקרב הקבוצות, שצרכו כמות גבוהה ובינונית של עגבניות, ובנוסף מצאו רמות נמוכות יותר של לחץ הדם הסיסטולי בקרב נבדקים עם יתר לחץ דם, שצרכו כמות גבוהה של עגבניות.
ייתכן כי מנגנון ההגנה הלבבי, המערב הפחתה בלחצי הדם, קשור בחלקו להימצאות של ליקופן בעגבניות, כך ציינו החוקרים.
המחקר לא מציין האם קיים הבדל בין צריכת עגבניות טריות ומבושלות, אך עורכי המחקר ציינו כי בישול עשוי לשפר את הזמינות הביולוגית של נוגדי חמצון וחומרים אחרים המצויים בעגבניות.