אנשים הצורכים שמנים מהצומח, כתחליף לחמאה, עשויים לחוות השפעות חיוביות על בריאותם, ואף סיכון מופחת למוות מוקדם.
במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine, נותחו הדיאטה ומידע בריאותי של כ-200 אלף איש, אחריהם נערך מעקב למשך מעל ל-30 שנה, ונמצא כי צריכה מוגברת של שמנים מהצומח, ובעיקר סויה, קנולה ושמן זית, הייתה קשורה עם היארעות מופחתת של תמותה כללית, תמותה מסרטן ומוות מתחלואה קרדיווסקולארית, בעוד שצריכת חמאה הייתה קשורה עם סיכון מוגבר לתמותה כללית ומוות ממחלת הסרטן.
החוקרים ציינו כי בעוד שחמאה עשירה בחומצות שומן רוויות, שמנים ממקור צמחי הינם בעלי תכולה גבוהה יותר של חומצות שומן לא רוויות.