מחקר חדש, שפורסם בכתב העת לבריאות, אוכלוסייה ותזונה, בחן את ההשלכות של החלפת חלב פרה בחלב ממקור צמחי על תזונתם של ילדים בגילאים 1-3 שנים בגרמניה.
במחקר נכללו 6 משקאות שונים, המופקים מאגוזים, חיטה וסויה.
החלפת חלב הפרה באלטרנטיבה ממקור צמחי הביאה להפחתה קלה בצריכת האנרגיה, ולהפחתה משמעותית בחומרים התזונתיים החשובים המצויים בחלב הפרה. יתר על כן, ההשלכה על צריכת החומרים התזונתיים הייתה תלויה פחות במקור התחליף הצמחי, ותלויה יותר במידת ההעשרה של התחליף הצמחי על ידי היצרן. המוצרים הלא מועשרים, שהיוו את מרבית התחליפים (כ-80%) וכונו לרוב “מוצרים אורגניים”, נטו שלא לספק את אותם ערכים תזונתיים.