חברת הביוטק מטסרה, המתמחה בתרופות הרזיה, נקנתה על ידי ענקית התרופות פייזר לאחר שזו הגישה הצעת רכש גבוהה יותר מחברת נובו נורדיסק • החברה תירכש על ידי פייזר בסכום של 6.9 מיליארד דולר ועד 9 מיליארד דולר בתשלומי אבני דרך ותמלוגים.
חברת מטסרה (Metsera) הודיעה כי הסכימה להצעה המשופרת של ענקית התרופות פייזר, ותירכש על ידה בסכום של 6.9 מיליארד דולר ועד 9 מיליארד דולר בתשלומי אבני דרך ותמלוגים. זאת, לעומת 4.9 מיליארד דולר ועד 7.3 מיליארד בתשלומי אבני דרך בהתאם להצלחת המוצר. המחיר המשופר מהווה פרמיה של 3.69% על מחיר מניית מטסרה שעלתה בעקבות המאבק שנוצר בין פייזר לבין חלוצת תחום המשנה נובו נורדיסק על רכישת החברה.
בעקבות זאת, ובתנאי שהתרופות של מטסרה אכן יכנסו לשוק ויצליחו בו, פייזר תהפוך לשחקנית השלישית בתחום תרופות ההרזיה, ואילו נובו נורדיסק, שהייתה כאמור חלוצת השוק, תמשיך לתהות לגבי דרכה קדימה, על רקע התחרות הגוברת מאלי לילי.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס





