מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את הראיות המדעיות, הנוגעות להשפעה של ממתיקים דלי קלוריות וללא קלוריות על המיקרוביוטה במעי.
החוקרים סקרו מחקרי חתך ומחקרים קליניים, ובסקירה הסופית נכללו 4 מחקרי חתך ו-8 מחקרים קליניים, שנערכו בין השנים 2006-2022 בארה"ב, בריטניה, אירופה, ישראל, קנדה וצ'ילה.
מחקר אחד לא מצא כל השפעה של סכרין על 46 נבדקים לאורך שבועיים. מנגד, מחקר אחר מצא צברים חיידקיים שונים בקרב נבדקים עם תגובה גליקמית נחותה בהשוואה לנבדקים עם תגובה גליקמית נורמלית. שני מחקרים קליניים מצאו כי הממתיקים משנים את המיקרוביוטה במעי, וציינו כי קיימת השפעה של סיבה ותוצאה בין צריכה של סוכרלוז או סכרין ופגיעה בסבילות לגלוקוז בקרב עכברים.
מחקרים אחרים, שעסקו ב-polyols, מצאו השפעה חיובית על המיקרוביוטה, ומספר מחקרי חתך מצאו קשרים בין צריכת ממתיקים ושינויים מהותיים בהרכב החיידקים במעי.