מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי לתזונה קלינית, בחן את יחסי הגומלין שבין צריכת חומצות שומן בדיאטה ובין רמות ההורמונים בקרב גברים בגיל העמידה ממזרח פינלנד.
המחקר מבוסס האוכלוסייה כלל כ-2500 גברים בגיל 53 בממוצע, אשר סיפקו דגימות דם לאורך תקופת המחקר.
לאחר תיקנון למשתנים מערפלים, כגון גיל, צריכה קלורית ושנת הבדיקה, נמצא כי צריכה מוגברת של חומצות שומן רוויות הייתה קשורה עם עלייה ברמות ההורמונים, כולל טסטוסטרון חופשי וטסטוסטרון כללי בסרום, וכי מנגד, צריכת חומצות שומן לא רוויות הייתה קשורה עם רמות הורמונים נמוכות יותר.
אף על פי כן, יחסי הגומלין שנצפו הוחלשו ואף היו לא מובהקים מבחינה סטטיסטית לאחר תיקנון למשתנים מערפלים פוטנציאליים אחרים.