מחקר, שפורסם בכתב העת JAMA, בחן את הקשר שבין הסיכון להתפתחות סרטן ראש צוואר, עישון, צריכת אלכוהול והרגלי הדיאטה.
במסגרת המחקר נערכו שאלונים וראיונות עם נבדקים, על מנת לאסוף מידע על דפוסי העישון, צריכת האלכוהול והדיאטה של הנבדקים. המידע שימש לעריכת קוהורט מרובד וניתוח שרידות, על מנת לבחון את תפקידם של גורמי הסיכון הללו על ההתפתחות של סרטן ראש צוואר.
החוקרים מצאו כי הסיכון לסרטן ראש צוואר הקשור לעישון היה גבוה יותר עבור תתי סוגים הקשורים לריאות, בעוד שצריכה כבדה של אלכוהול – בירות וליקרים, אך לא יין – הייתה קשורה עם סיכון מוגבר לסרטן ראש צוואר.
באופן כללי אכילה בריאה הייתה קשורה עם הפחתה מתונה בסיכון לתחלואה, בעיקר בקרב מטופלים, שדיווחו על צריכת פירות ודגנים מלאים.