מחקר חדש בחן את השפעת איכות הדיאטה על הרכב המיקרוביום במעי. המחקר מציע כי דיאטה איכותית עשויה להגדיל את מספר החיידקים המועילים, בעוד שדיאטה באיכות נמוכה עשויה להעלות את מספרם של החיידקים המזיקים.
על מנת להעריך את אופי החיידקים במעי האדם נעזרו החוקרים בטכניקת ריצוף גנטי הקרויה "16s RNA sequencing" שנערכה על 97 ביופסיות שניטלו מרירית המעיים של 34 נבדקים בריאים.
הנבדקים דיווחו על איכות הדיאטה שלהם באמצעות שאלונים. איכות הדיאטה הוערכה באמצעות ה- Healthy Eating Index (HEI). בהתבסס על הנ"ל הוגדרה דיאטה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים וענייה בסוכר, אלכוהול ושומנים כדיאטה איכותית.
היענות לדיאטה איכותית הייתה קשורה עם רמות גבוהות של חיידקים מועילים, כלומר חיידקים עם תכונות אנטי דלקתיות.