העלייה בשיעור הזיופים בשוק התרופות כתוצאה מיבוא מקביל מהווה סכנה לבטיחותו של כל חולה באירופה, כך פורסם בדו”ח שהועבר לחברי הפרלמנט האירופאי – Members of the European Parliament ) MEPs) על ידי ה- European Alliance for Access to Safe Medicines.
שוק התרופות האירופאי סובל מאסון פוטנציאלי לסכנה ביולוגית ולקריסת מערכות בעיקר בתחומים הנוגעים לרגולציה ולבטיחות של שרשרת ההפצה כך טוענים מחברי הדו”ח.
מערכת הפצת התרופות האירופאית הינה סבוכה במיוחד, מבלבלת וחסרת רגולציה. נתונים אלו מעמידים את החולה בסכנה פוטנציאלית, החולה האירופאי מקבל לידיו תרופה לאחר שעברה לעיתים 20 זוגות ידיים הכוללים בתוכן מדינות שונות בעלות שיטות רישוי שונות ושיטות אכיפה חלשות.
המצב הרצוי הינו היכולת לדעת בכל רגע נתון היכן מצויה התרופה אך זה אינו המצב.
באופן עקרוני parallel pharmaceutical trade ) PPT) – יבוא מקביל אינו מורשה, אך באיחוד האירופאי הנושא מוגדר כחוקי. זאת מלבד 8 מתוך 10 המדינות החדשות שהצטרפו לאיחוד ב- 2004. עם זאת ההגבלות על PPT יוחלו בקרוב גם על מדינות אלו.
על פי הדו”ח עניין זה לא רק שיוסיף סיבוך נוסף למערכת הסבוכה מלכתחילה אלא גם יגרום למתחים בין ה- research-based industry מצד אחד וה- PPT trackers מהצד השני.
מחברי הדו”ח גם שוללים את העמדה כי PPT הינו חסכוני לחולים, על פי הדו”ח השיטה בה אורזים מחדש ומתייגים מחדש תרופות, חותרת תחת שרשרת האבטחה וכך למעשה פותחת את הפתח לזיופים.
כמו כן בוצעה הערכה כי 2.7 מיליון זיופים הוחרמו בגבולות האיחוד האירופאי בשנה שעברה, עליה של 384% מנתוני 2005.
מחברי הדו”ח מסכמים ואומרים כי נושא זה חייב להיות תחת פיקוח הדוק, הדו”ח קורא לביצוע מכירות אך ורק דרך הסכם שיבוצע עם מפיצים ספציפיים.
כמו כן הדו”ח קורא לתעשייה להשיג שיטה של תמחור אחיד. החולים באירופה צריכים תרופות טובות יותר ולא מלחמות של מחירים ובירוקרטיה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine



