מחקר חדש מוצא כי אנשים שאוכלים אגוזי מלך כל יום עשויים להיות במצב בריאותי טוב יותר ובסיכון נמוך יותר למחלות לב. החוקרים מסבירים כי אגוזי מלך מכילים חומצה אלפא-לינולנית, שהיא סוג של חומצת שומן אומגה 3 הקיימת בצמחים.
צוות המחקר ביקש מהמשתתפים לעקוב אחר תזונה מערבית סטנדרטית למשך שבועיים. בסוף תקופה זו, החוקרים חילקו את משתתפי המחקר באופן אקראי לשלוש קבוצות. קבוצה אחת עקבה אחר דיאטה שכללה אגוזי מלך שלמים, הקבוצה השנייה אכלה דיאטה שכללה חומצה אלפא-לינולנית אך באותה כמות שהאגוזים היו מכילים. הקבוצה השלישית עקבה אחר דיאטה נטולת אגוזים בה החליפו החוקרים חומצה אלפא-לינולנית בחומצה אולאית.
המשתתפים עקבו אחר הוראות התזונה שהוקצתה להם במשך 6 שבועות ואז החליפו דיאטות עד שכל אדם השתתף בשלוש תכניות התזונה.
החוקרים אספו דגימות צואה מכל המשתתפים בסוף כל תקופת משטר דיאטה. זה אפשר להם לנתח כל שינוי הנוגע לאוכלוסיות החיידקים הקיימות בדרכי העיכול.
החוקרים מצאו כי אנשים שצרכו אגוזי מלך כחלק מתזונה בריאה אחרת, חוו שינויים בחיידקי המעיים, המעידים על שיפור בבריאות המעיים. המדענים אומרים כי שינויים אלה עשויים להשפיע לטובה גם על בריאות הלב.