תינוקות היונקים תקופה ארוכה מציגים IQ גבוה יותר בבגרותם המוקדמת, כך מצא מחקר פרוספקטיבי שפורסם בכתב העת Lancet Global Health.
החוקרים עקבו אחר כ- 3,500 תינוקות שנולדו באזורים עירוניים של ברזיל בשנת 1982. המידע בנוגע להרגלי ההאכלה של התינוקות נאסף בילדות המוקדמת, וה- IQ שלהם נמדד כאשר היו סביב גיל 30.
לאחר תקנון למשתנים מתערבים (לדוגמא, רמת ההשכלה של ההורים), נמצא כי רמת ה- IQ של הנבדקים עלתה ככול שפרק הזמן בו ינקו היה ארוך יותר. בעיקר – נבדקים שינקו למשך שנה או יותר הציגו ציונים גבוהים יותר על ה- Wechsler Adult Intelligence Scale (הבדל של כ- 4 נקודות), רמת השכלה גבוהה יותר (שנת לימוד אחת נוספת), והכנסה חודשית גבוהה יותר (כמעט US$700), בהשוואה לנבדקים שהונקו למשך פחות מחודש. כמעט שלושה-רבעים מהשפעות ההנקה על ההכנסה יוחסו ל- IQ בבגרות.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine