הפחתה בצריכת הפחמימות או הפחתה בצריכת השומנים מובילה לאובדן משקל דומה לאורך זמן, אך דיאטה דלה בפחמימות מגבירה את רמות הכולסטרול מסוג HDL. כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.
כ- 300 מבוגרים עם השמנה חולנית (body mass index ממוצע של 36) חולקו אקראית לדיאטה דלה בפחמימות (דיאטת Atkins) או לדיאטה דלה בשומנים עם הגבלה קאלורית, למשך שנתיים. שתי הקבוצות השתתפו במעל ל-35 מפגשים של יעוץ התנהגותי.
הירידה במשקל היתה כמעט זהה בקרב שתי הקבוצות – 11% מהמשקל בתחילת המחקר, בתום השנה הראשונה וכ- 7% בתום שנתיים. אך יש לציין כי קבוצת הדיאטה הדלה בפחמימות הציגה עלייה גדולה יותר ברמות הכולסטרול מסוג HDL, עלייה שנותרה בעינה אף לאחר שנתיים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine